Leespluim juli: Wij samen op stap – Jean Reidy

De KIDDO Leespluim bekroond iedere maand een boek in de leeftijdscategorie van 0-6 jaar. Wij samen op stap van Jean Reidy en Leo Timmers, vertaald door Bart Moeyaert (Querido) ontvangt de pluim in juli van 2014.

In dit mooie prentenboek voor vier jaar gaan moeder en baby konijn een dagje samen op pad. Ze posten een brief, eten iets lekkers en brengen een bezoekje aan vader konijn die in het ziekenhuis ligt. Onderweg komen ze langs de bakker, de markt, het station, het schoolplein en zien ze de brandweer voorbij scheuren. Een prentenboek waarin van alles te ontdekken valt.

Volgens de jury is het ‘een mooi taalinteractiebeeld’ waarin duidelijk wordt dat moeder konijn van alles aan baby konijn vertelt. ‘Wat geven de kleurrijke prenten een schitterend beeld van de stad en wat daar allemaal gebeurt. Veel grappige details om naar te kijken en over door te praten met kleuters. De korte, krachtige, poëtische tekst (op rijm) is goed getroffen door Bart Moeyaert.’ De Griffeljury was het hiermee eens, want vorige ontving Wij samen op stap ook al een Zilveren Griffel.

Titel: Wij samen op stap
Auteur: Jean Reidy
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045115894
Voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.

Lees ook:En dat doen we dus – Jean Reidy
Lees ook:De Hemel – Bart Moeyaert
Lees ook:Alles begint met ‘er’ en ‘het’
Lees ook:Boekenleeuw 2012 voor Bart Moeyaert!
Lees ook:Het ding en ik – Shaun Tan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>