Het Boekenbos kraak de code – Hieke van der Werff

Speciaal voor alle pretparkliefhebbers die ook heel erg van lezen en spannende schoolreisjes houden.

Boekbeschrijving
Tijdens een schoolreisje raken Esther en Karima opgesloten in het nieuwe, nog gesloten attractiepark het Boekenbos. In het park vinden ze onder andere de Griezelgang, de Historische Haag, het Detectivespoor, het Fantasybos en het Ruimteschip. Geweldig natuurlijk, maar is er ook een uitgang? Hun juf en klasgenoten weten niet eens waar ze zijn! De meisjes ontdekken dat ze maar één ding kunnen doen om uit het pretpark te komen: de code van het Boekenbos kraken.
Ook voor jou als lezer kan dit boek één groot avontuur worden. Lukt het jou om eerder dan Esther en Karima de code te kraken?

Rik en Karima zijn duidelijk iets minder boekengek dan Esther. Maar ze leren in het pretpark ook best veel. Er komen verschillende boekgenres voorbij, en de titels vliegen je om de oren. Waarom zijn historische boeken juist wel leuk? Ik vond het Boekenbos prettig lezen. Waarschijnlijk is het leesboek vooral aantrekkelijk voor meisjes die zelf ook veel van boekenlezen houden.

Kan dat wel?
Ik vroeg me tijdens het lezen wel steeds af wat er zou gebeuren als het park vol was? Het park lijkt daar niet op gemaakt. Het past vooral in de specifieke situatie van het boek. Waar ik mee bedoel dat er eigenlijk maar een groepje kids in het park aanwezig kunnen zijn. Anders zie ik nog wel wat obstakels. Soms kan ik dit soort dingen loslaten bij het lezen, hier lukte het mij niet. Laat je daardoor niet weerhouden het te gaan lezen, want het is leuk en spannend genoeg voor meiden vanaf negen a tien jaar.

Titel: Het Boekenbos – kraak de code!
Auteur: Hieke van der Werff
Omslag; JeRoen Murré
Illustraties: John Rabou
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051163209
Vanaf negen a tien jaar

 

Lees ook:William Wenton en de luridiumdief – Bobbie Peers
Lees ook:Buiten is het oorlog – Janny van der Molen
Lees ook:Hoe overleef ik-serie meest uitgeleende boeken
Lees ook:Pretpark de Poepfabriek – Marja Baseler & Annemarie van den Brink
Lees ook:eBook De Elfenburcht – Esther van Lieshout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>