Gottmer viert feest! Pottver! alweer 75 jaar

 22 augustus 2013 – Rupsje nooitgenoeg, Dikkie Dik, wie kreeg ze vroeger niet voorgelezen? Allemaal werk van Uitgeverij Gottmer. Ze viert dit najaar uitbundig haar 75-jarig bestaan.

Johannes Hendricus Gottmer
Driekwart eeuw geleden, in 1938, startte de oprichter Johannes Hendricus Gottmer uiteraard met een veel kleiner bedrijf. Al snel maakte hij van de uitgeverij een bloeiend bedrijf. Met succesvolle titels van onder andere Nobelprijswinnares Pearl S. Buck en streekromanauteurs als Jannetje Visser-Roosendaal en Henny Thijssing-Boer. 

In de jaren ’60 en ’70 verschenen de eerste prentenboeken, waaronder die van de nog altijd razend populaire Rupsje Nooitgenoeg en Dikkie Dik. Met De Grijze Jager-serie voor de jeugd boekte Gottmer recentelijk wederom groot succes.

Klassiekers van Gottmer tijdelijk voor een mooi prijsje
Dit najaar selecteert Gottmer uit deze rijke uitgeefgeschiedenis tien klassiekers, waaronder Wij gaan op berenjacht (Michael Rosen & Helen Oxenbury), De kracht van echte mannen (David Deida) en Solo (Tania Aebi). De 10 jubileumtitels zullen eind september in een speciale editie verschijnen voor de ‘vooroorlogse’ prijs van € 7,50.

Prijsvragen voor lezers
Het jubileum van de uitgeverij wodt gevierd met grote prijsvragen voor lezers, sponsoring van het (voor)leesbevorderingsproject de VoorleesExpress en een tijdelijke popup-store in het centrum van Haarlem (in samenwerking met boekhandel De Vries).

Bron: website Gottmer

 

 

Lees ook:Rupsje Nooitgenoeg, hoe laat is het? – Eric Carle
Lees ook:Eerste woordjes uit Rupsje Nooitgenoeg – Eric Carle
Lees ook:Dikkie Dik krijgt een eigen magazine voor zijn verjaardag!
Lees ook:Het verjaardagspartijtje & Onze hond (Eerste verhalenboekjes 1 & 2) – Helen Oxenbury
Lees ook:Het Gottmer prenten (doe)boek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>