Tante Bapp komt met kinderboekenapp speciaal voor Kongings, eeh Kroningsdag!

Een vrolijke app met veel oranje om vast in de stemming te komen. Erg leuk hoe deze app inspeelt op de actualiteit.

Het verhaal
Vandaag is een heel bijzondere dag. Nederland krijgt een nieuwe koning. Hugo en Eline gaan met hun ouders bij het paleis kijken en Prinses Amalia gaat met haar ouders voor het eerst in de mooie koets. Het wordt voor de drie kinderen een dag om nooit te vergeten!

Ik moet heel nodig ……
Deze kleurrijke app zit vol oranje vrolijkheid. Het is echt een feestdag. Het verhaal is soms vanuit Hugo en Eline, soms vanuit prinses Amalia. De overeenkomst is dat ze alledrie ontzettend moeten plassen. Hoe loopt dat af?

Veel oranje en lachende gezichten
In de illustraties zie je prinses Maxima, prins Willem Alexander en  Koningin Beatrix terug, toch worden hun namen niet genoemd. De nadruk ligt duidelijk bij hoe kinderen ‘Kroningsdag’ beleven. Daardoor vraag je misschien wel af waar de twee andere prinsessen zijn, die komen niet voor in het verhaal.

Een gezellige lieve app
Prima app om je kinderen voor te bereiden op de troonswisseling van volgende week. Aan het einde van het verhaal klinkt het volkslied. Je kan kiezen voor de voorleesstem, maar je kan het ook zelf voorlezen. Dat vind ik echt belangrijk aan een app. Ik hou er persoonlijk niet zo van als apps als zoethoudertje worden gebruikt. Maar, ik moet zeggen, Liesbeth  Rood heeft wel een hele prettige stem om naar te luisteren. Verwacht geen hightech app met interactieve illustraties, vol puzzels en ander vernuft. Maar daartegenover staat een aardig en zacht prijsje.

Titel: Koningsdag – Kroningsdag
Tekst en stem: Liesbeth Rood
Illustraties: Leontine Gaasenbeek (www.deboerillustraties.nl)
Productie: Tante Bapp
Meteen naar de app 

 

Lees ook:Survival – Lydia Rood
Lees ook:Piratenprinses Sophie zwaait met haar zwaard
Lees ook:Amira, de prinses komt thuis – Bart Van Nuffelen
Lees ook:De allergrootste liefde van Daan van de Beek
Lees ook:Het dagboek van Eline (For Girls Only!) – Hetty van Aar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>