Elke week een nieuw digitaal kinderboek van Zwijsen, Leopold en Ploegsma!

16 april 2013 – Dit jaar is Jaar van het Voorlezen. Dat zal je inmiddels wel weten. Om het (voor)lezen verder te stimuleren lanceren Zwijsen, Leopold en Ploegsma vanaf begin aril elke week een nieuwe app (voor iPad en iPhone).

Ze trapten tijdens de Nationale Voorleesdagen af met de app Nog 100 nachtjes slapen van Milja Praagman. En vanaf vandaag staat Wielewoelewool, ik ga naar school online. Speciaal voor alle kleuters die voor het eerst naar school gaan!

Een kleine greep uit wat komen gaat
De kikkerkoning, Balotje, Kikker en de warme dag.

Goed voor woordenschat en verhaalbegrip
Onderzoek toont aan dat digitale prentenboeken een positief effect hebben op de woordenschat en het verhaalbegrip van kinderen. Door de bewegende beelden en geluiden in de digitale prentenboeken begrijpen kinderen aanzienlijk meer van het verhaal en leren ze er nieuwe woorden en zinsstructuren bij. Een verrijking van het lezen dus.

Genoeg mogelijkheden
Als ouder/begeleider kan je kiezen voor de versie met animaties en geluid of je kunt ook gewoon digitaal met je kind door het prentenboek bladeren. Je kunt de app op elk gewenst moment stilzetten, om bijvoorbeeld wat langer stil te staan bij een bepaald fragment. Het is ook mogelijk om het geluid uit te zetten, zodat je zelf bij elke prent de tekst kunt voorlezen. Het werkt het beste als je dit samen met je kind doet. Juist de interactie met de voorlezer stimuleert de positieve effecten die hierboven staan.

Sluit aan bij kleutermethode: Schatkist
De prentenboeken die als app verschijnen, zijn niet zomaar gekozen. Natuurlijk zijn ze zeer populair en succesvol. Maar de apps sluiten ook aan bij de meest gebruikte kleutermethode in het basisonderwijs: Schatkist. Daarin wordt gewerkt met aansprekende kleuterthema’s en de vier seizoenen. De prentenboeken uit deze reeks zijn geheel volgens deze kenmerken ingedeeld.

Bron: Website Zwijsen Ouders

Lees ook:Digitale prentenboeken
Lees ook:Beter leren met ouderwets prentenboek
Lees ook:Het leukste kijkwoordenboek – Mairi Mackinnon
Lees ook:Campagne Vaders Voor Lezen
Lees ook:Het Lettercircus – zoek het alfabet op je iPad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>