Schrijvers en illustratoren zetten ‘De Boekenwurm’ in de spotlights!

9 april 2013 – Spektakel! Een grote voorlees Flashmob om aandacht te vragen voor ‘De Boekenwurm’. En alle andere kinderboekenwinkels. Een hartverwarmend en geweldig initiatief van Manon Sikkel! En dat doet ze niet alleen.

Nooit eerder zetten zo veel schrijvers en illustratoren zich in voor het voortbestaan van de kinderboekwinkels. Met als doel  om aandacht te vragen voor de gespecialiseerde (kinder)boekhandel.

‘De Grootste Kinderboekenschrijvers Flashmob ter wereld’
Kinderboekenschrijver Manon Sikkel, winnares van de prijs van de Nederlandse Kinderjury (2012), organiseert een flashmob. Op 22 april komen zo’n 30 kinderboekenschrijvers naar kinderboekwinkel De Boekenwurm om gelijktijdig (!) uit eigen werk voor te lezen. Dat doen ze om aandacht te vragen voor de verkoop van kinderboeken.

22 april, 14.30 uur in Maastricht!
Om 14.30 zal de Flashmob feestelijk worden geopend door Jacques Vriens. Daarna zullen de 33 schrijvers en illustratoren voorlezen uit eigen werk en signeren. Natuurlijk kan niet iedereen naar Maastricht volgende week. Maar een kinderboekenwinkel in jouw buurt kan ook wel wat hulp gebruiken. Bijvoorbeeld door er eens binnen te lopen en een leuk (voor)leesboek te kopen.

Kinderboekwinkel De Zevensprong in Tilburg in ‘t zonnetje
Ik woon vlakbij Tilburg. Daar zit ook een ‘Boekenwurm’. Ik bedoel daarmee natuurlijk een kinderboekenwinkel. De Zevensprong heet die. Een geweldige winkel in een prachtig oud pand. Boekenplanken vol prachtige boekwerken, makkelijk opgedeeld in leeftijd en genre. Een leestafeltje om aan te zitten, posters, gezelligheid, krakende vloer. Een kleurrijk geheel, zoals een kinderboekenwinkel eruit hoort te zien. De medewerkers kennen bijna alles, hebben ontzettend veel kennis en geven altijd fantastische tips. Meerdere malen stond ik te luisteren en kijken terwijl ze uit enthousiasme hele prentenboeken voorlazen. Pure passie, Onvoorwaardelijke liefde voor kinder- en jeugdboeken. Het spat de winkel uit. Tegenwoordig ook op Facebook.
Ik ben er regelmatig te vinden. In de winkel dus.  En er blijft altijd teveel aan me plakken. “Is er een cadeautje bij?” “Nee hoor,” is meestal mijn antwoord. “Het is voor mezelf”. Ik moet er niet aan denken dat zo’n winkel het niet red. Heb jij ook zo’n kinderboekenwinkel in de buurt? Koesteren!

Bronnen:
IkLeesDigitaal (Boekenwolk)
Blog Manon Sikkel
Lezen is leuk.nl

 

Lees ook:Auteur van de maand!
Lees ook:De niet zo enge buurman – Manon Sikkel
Lees ook:Geheim agent oma – Manon Sikkel
Lees ook:LeeS: symposium over leesonderwijs
Lees ook:Het kleine Rijksmuseum voor op de iPad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>