De ‘lucht’ zit vol Kinderboeken! Boekenwolk is los!

13 februari 2013 – Dat was er nog niet! Een unieke bibliotheek met honderden digitale kinderboeken.

Kinderen in Nederland en België zijn een bijzondere bibliotheek rijker: Boekenwolk, een bieb die 24 uur per dag open is en waar de biebboeken nooit uitgeleend zijn. De kinderboeken staan online en zijn te lezen op de iPad.

Online bieb met uitsluitend kinderboeken
Het is de allereerste online bieb met uitsluitend kinderboeken. Rikky Schrever is bedenker van de digitale bieb. Zij wil met haar initiatief kinderen stimuleren om meer digitaal te lezen. ‘Je kunt films bekijken op de iPad, of spelletjes doen, maar kinderboeken zijn er niet of nauwelijks. Zo kwam ik op het idee van Boekenwolk.’

Je hoeft niets te downloaden
Ouders sluiten een abonnement af, waarna de kinderen onbeperkt kunnen lezen. Hiervoor is een internetverbinding noodzakelijk. Boekenwolk is een website. Je hebt dus wel wifi nodig. Maar dat heb je tegenwoordig vrijwel overal wel. Wat ideaal is, je hoeft niets te downloaden. Je kunt alle boeken uit Boekenwolk plukken.

Vijf euro
Voor iets meer dan vijf euro per maand krijgt een gezin toegang tot alle kinderboeken die in Boekenwolk zweven. Op het moment van lancering (4 februari) waren dat er ruim 200. En daar komen regelmatig nieuwe titels bij van bekende uitgeverijen uit Nederland en België. Onder meer uitgeverij Gottmer, Kluitman, de Eenhoorn, de Vier Windstreken en uitgeverij Holland hebben zich al aangesloten; met andere uitgeverijen is Rikky Schrever nog in gesprek.

bron: Ik Lees Digitaal en Boekenwolk.nl

Lees ook:Zomeractie Boekenwolk: Een lange zomer lang lezen op je tablet!
Lees ook:‘De Kinderboekenwinkel’, gratis App voor digitale en interactieve kinderboeken
Lees ook:Nieuwe webwinkel met uitsluitend kindertijdschriften
Lees ook:Het kleine Rijksmuseum voor op de iPad
Lees ook:Duizenden kinderboeken online

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>