Dummie de mummie speurtocht in het Rijksmuseum van oudheden

31 oktober 2012 – Tosca Menten heeft weer een gaaf Dummie de Mummie avontuur af. Ze presenteert het op 11 november op zijn Tosca’s. Een feestje met veel muziek dus in het Rijksmuseum van oudheden. Erg leuk als je kind fan van Dummie is en tja, nog leuker als je toevallig ook in de buurt van Leiden woont natuurlijk.

Tussen 11.30 en 12.00 uur geeft Tosca een optreden met muziek bij de Egyptische tempel. Je kunt dan ook vragen of ze een handtekening in je (spiksplinternieuwe) Dummie de mummie-boek zet. Als je daarna nog meer leuke Dummie-dingen wilt doen, dan is het leuk om de Dummie-speurroute te doen in het museum. Het is gratis voor kids tot en met twaalf jaar. Via deze link kan je jezelf aanmelden.

Over de speurroute
De Dummie de mummie-speurroute is te koop voor € 2,95 bij de kassa. De route gaat over de Egyptische afdeling van het museum. Daar doe je opdrachten, puzzels, woordzoekers en een vul je de prijsvraag in. Dummie neemt je mee op avontuur langs mummies en farao’s, en geeft je zelfs een mini-cursus hiërogliefen (Egyptische letters) lezen.
- Meer lezen over de speurroute

Dummie de Mummie en het masker van Sebek-Ra
Het wordt weer een spannend en grappig boek. Tosca zegt er zelf over: “Toen ik het schreef, zat ik af en toe op het puntje van mijn stoel van de zenuwen! Dummie de Mummie en het masker van Sebek-Ra is superspannend. Maar er valt gelukkig ook weer heel veel te lachen.”
Maar we kennen Tosca Menten allemaal wel. Lachen kan je altijd wel met haar boeken.

bron: Rijksmuseum van Oudheden

 

Lees ook:Maashi! Maashi! Dummie heeft zijn eigen lied!
Lees ook:Dummie de Mummie avontuur met Stayokay
Lees ook:Dummie de mummie en het masker van Sebek-Ra – Tosca Menten en Elly van Hees
Lees ook:Dummie de mummie en de drums van Massoeba (Dummie de mummie 7) – Tosca Menten
Lees ook:Dummie de mummie en het geheim van Toemsa (Dummie de mummie 9) – Tosca Menten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>