Het ding en ik – Shaun Tan

Meesterlijk mooi prentenboek! Om stil van te worden.

Wat doe je als je op een dag op het strand een ding vindt dat het meest lijkt op een kruising van een inktvis, een heremietkreeft en een reusachtige theepot? De hoofdpersoon in ‘Het ding en ik’ neemt het mee naar huis, maar dat is geen succes. Zijn ouders zijn er niet blij mee en er is ook geen ruimte. Maar waar hoort het ding wel thuis?

Dit meesterlijke prentenboek werd verfilmd en bekroond met een Oscar voor beste korte animatiefilm.

Meer kunstwerken van Shaun Tan
In De rode boom vertelt Shaun Tan een troostrijk verhaal over eenzaamheid en hoop. Met krachtige beelden en een poëtische tekst (vertaald door Bart Moeyaert) roept Tan een rijkdom aan stemmingen en emoties op. Lezers van alle leeftijden zullen die herkennen en zich erdoor laten inspireren.

De aankomst is een eerbetoon aan de moed en het doorzettingsvermogen van alle migranten, vluchtelingen en ontheemden. Het werd bekroond met de belangrijkste literaire prijs van New South Wales en door Publishers Weekly, New York Times, Booklist, School Library Journal en Washington Post verkozen tot een van de beste boeken van 2007.

 

Titel: Het ding en ik
Maker: Shaun Tan
Vertaling: Bart Moeyaert
Uitgeverij: Querido kind
ISBN: 9789045114095
Vanaf ongeveer zes jaar

Lees ook:Klassieker: De aankomst – Shaun Tan
Lees ook:De gans en zijn broer – Bart Moeyaert
Lees ook:Alles begint met ‘er’ en ‘het’
Lees ook:Moeyaert genomineerd voor 2e bundel
Lees ook:De Hemel – Bart Moeyaert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>