Sjoerd Kuyper en Ted van Lieshout bekroond met Zilveren Griffels 2012

11 juni 2012 - In totaal krijgen dit jaar negen kinderboeken in verschillende leeftijdscategorieën een Zilveren Griffel, de prijs voor de beste kinderboeken van het jaar. Dat maakte organisator Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) vandaag bekend. Op het Kinderboekenbal op 2 oktober 2012 wordt bekend gemaakt welke van de negen boeken bekroond wordt met een Gouden Griffel.

Voor Van Lieshout met ‘Driedelig paard’ is het de achtste Zilveren Griffel, Sjoerd Kuyper krijgt voor ‘O rode papaver, boem pats knal!’ alweer zijn zesde. Edward van de Vendel ontvangt voor ‘Toen kwam Sam’ zijn zevende Zilveren Griffel en voor Bibi Dumon Tak is het met ‘Winterdieren’ de vijfde keer.

De andere Zilveren Griffels:
Wouter van Reek met Keepvogel en Kijkvogel
Siri Kolu met Ik en de rovers
Truus Matti voor Mister Orange
Harm de Jonge voor Vuurbom
Jacqueline van Maarsen met Je beste vriendin Anne

Vlag & Wimpel
De jury heeft daarnaast twaalf boeken bekroond met Vlag & Wimpel. Het aanbod van 2011 is “divers en van goede kwaliteit”, stelt de jury onder leiding van Gerlien van Dalen, directeur van Stichting Lezen.

Van de Zilveren Griffels van dit jaar komt alleen het van oorsprong Finse Ik en de rovers van Siri Kolu niet in aanmerking voor de Gouden Griffel.

Bron: Nu.nl

 

Lees ook:Zilver voor Verhelst en Cneut
Lees ook:Zilveren Griffels en Penselen uitgereikt
Lees ook:Gouden Griffel voor Jan Paul Schutten
Lees ook:Nieuwe prijs voor beste buitenlandse illustraties, het Gulden Palet
Lees ook:Geen geld voor Griffels en Penselen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>