Nieuwe prijs voor beste buitenlandse illustraties, het Gulden Palet

De jury van de Zilveren en Gouden Penselen krijgt vanaf dit jaar formeel de mogelijkheid een aparte prijs uit te reiken aan buitenlandse illustratoren.

Het Gulden Palet wordt de nieuwe prijs die naast het Gouden Penseel wordt toegekend. Voor het Gulden Palet komt uitsluitend het werk van een buitenlands illustrator in aanmerking. Voor een Gouden Penseel uitsluitend het werk van een Nederlandse illustrator.Vorig jaar werd daar eenmalig van afgeweken toen de Fransman Blexbolex werd bekroond met goud. Aan zowel het Gulden Palet als aan het Gouden Penseel is een prijs van 1500 euro verbonden.

Penseel, Palet, Vlag en Wimpel
Voorheen kon een boek met illustratiewerk van een niet-Nederlandse illustrator wel een Zilveren Penseel winnen, maar niet meedingen naar het goud. In de huidige constructie kunnen er jaarlijks twee buitenlandse illustratoren worden bekroond met het Zilveren Palet en in aanmerking komen voor het Gulden Palet. De Zilveren Penselen zijn, net als het Gouden Penseel, voorbehouden aan  het werk van Nederlandse illustratoren. Vlag en Wimpels kunnen aan zowel Nederlandse als buitenlands illustratiewerk worden toegekend.

Op 29 juni wordt bekendgemaakt welke boeken bekroond worden met de Zilveren Penselen en Zilveren Paletten. Eind september wordt in het Rijksmuseum bekendgemaakt welke van deze verguld worden.

bron: CPNB

Lees ook:Winnaars Gouden Penseel & Gulden Palet 2017
Lees ook:Winnaars Gouden Penseel & Gulden Palet 2016
Lees ook:Winnaars Gouden Penseel & Gulden Palet 2015
Lees ook:Zilveren Griffels en Penselen uitgereikt
Lees ook:Tom Schamp wint het gulden palet 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>