Hoe maken ze de voorkant van de populaire boeken over Floortje en Lizzy?

Op zaterdag 2 juni 2012 opent schrijfster Suzanne Buis bij de Hema in Heiloo een unieke tentoonstelling. Schilderijen, foto’s en computerbewerkingen laten zien hoe de voorkanten van Suzannes boeken over Floortje en Lizzy worden gemaakt.

Floortje, wie kent haar niet? Veel meiden vanaf een jaar of acht tot veel ouder (moeders en oma’s!) kennen Floortje en verslinden de boeken. Jaren geleden heeft Suzanne Buis het stokje overgenomen van Cox Grashof, de auteur die is begonnen met de boeken. En ze zijn nog steeds een groot succes.

Lizzy, het hoofdpersonage van de nieuwe serie van Suzanne Buis, heeft ook al veel fans. Niet alleen via hyves en andere sociale media, maar ook tijdens de schoolbezoeken krijgt de schrijfster veel vragen van lezers over het wel en wee van Lizzy.

En lezers willen altijd weten hoe het achter de schermen aan toe gaat, zo is een van de meest gestelde vragen ‘maak je zelf ook de tekeningen?’ Het antwoord is nee: de omslagen en de illustraties van de Floortje boeken worden door Melanie Broekhoven gemaakt. Illustrator Kristel Steenbergen en vormgeefster Annemieke Groenhuijzen maken de omslagen van Lizzy.

Met deze unieke tentoonstelling krijgen bezoekers een kleine ‘making off’. De schetsen, de originelen en hoe het uiteindelijk is geworden, zijn in het groot te bewonderen.

Boekhandel Deutekom zal tijdens de feestelijke opening alle boeken van Floortje en Lizzy verkopen. Je kunt ze meteen laten signeren door Suzanne Buis en je krijgt er een leuke verrassing bij. Dus heb jij nog niet alle boeken over Lizzy of Floortje? Of ben je gewoon heel benieuwd naar de mooie kunstwerken? Noteer dan 2 juni in je agenda en kom om 9 uur naar het feestje in de Hema, want het wordt een boekenbal!

bron: persbericht uitgeverij Kluitman

Lees ook:Het geheim van de flamingo (Lizzy 6) – Suzanne Buis
Lees ook:Het leukste boek van Floortje – Suzanne Buis & Cok Grashoff
Lees ook:Floortje op ponykamp
Lees ook:Floortje – Joyce Stienstra
Lees ook:Floortje leert schaatsen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoe maken ze de voorkant van de populaire boeken over Floortje en Lizzy?

  1. inez

    leuk nice leuk gaaf xx anoniempje xx

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>