Ga op verhalenreis met Marit Törnqvist en Astrid Lindgren

‘Verhalenreis’ is een heerlijke kindertentoonstelling. (Te bezoeken tot 7 juli 2012) Je reist langs de mooiste verhalen van Astrid Lindgren getekend door Marit Törnqvist.
Ook zo benieuwd? Ga het meemaken bij het CODA Museum in Apeldoorn. Het enige dat nodig is voor deze indrukwekkende reis is een koffer vol fantasie! Reisleiders Astrid Lindgren en Marit Törnqvist staan al op je te wachten!

De nieuwe tentoonstelling ‘Verhalenreis’: van Schemerland naar Droomwereld voert je mee op reis door de wereldberoemde verhalen van Astrid Lindgren. Ronja de Roversdochter, Emil van de Hazelhoeve, Madieke van het rode huis, de Gebroeders Leeuwenhart, Thomas, Mattias en Anna. Wegdromen in prachtige sprookjesachtige, mysterieuze, spannende illustraties die je gegarandeerd raken.

Over Marit Törnqvist, Astrid Lindgren en hun samenwerking
Schrijfster en illustratrice Marit Törnqvist (1964) werd bekend met haar tekeningen voor de kinderboeken van Hans en Monique Hagen en met de illustraties voor de boeken van haar moeder Rita Törnqvist-Verschuur.

Astrid Lindgren (1907-2002) bedacht vele wereldberoemde karakters en kinderverhalen. Ze heeft met haar boeken een onschatbare invloed gehad op de kinderboekenliteratuur en geldt nog steeds als groot voorbeeld voor vele schrijvers en schrijfsters van sprookjes en kinderverhalen.

Rita Törnqvist-Verschuur (de moeder van Marit) was de Nederlandse vertaalster van de boeken van Astrid Lindgren. De samenwerking en vriendschap tussen Astrid Lindgren en Rita en Marit Törnqvist begon in 1959 toen Rita Törnqvist in een Zweedse boekwinkel het boek Rasmus pa luffen van Astrid Lindgren ontdekte. Ze werd zo getroffen door het verhaal dat ze besloot het boek in het Nederlands te vertalen. Dit is het begin van een bijzondere relatie.

Meer weten?
Klik op onderstaand affiche om alle informatie over de tentoonstelling te krijgen.

 

Lees ook:Klassieker: Thomas en de kerstkarper – Marit Törnqvist & Rita Törnqvist-Verschuur
Lees ook:Marit Törnqvist alweer 25 jaar illustrator!
Lees ook:Tentoonstelling Marit Törnqvist 2009
Lees ook:Klassieker: Lotta uit de Kabaalstraat – Astrid Lindgren
Lees ook:Van Lieshout & Törnqvist genomineerd voor Hans Christian Andersen Prijs 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>