Je kan niet vroeg genoeg (leren) lezen met de apps van Juf Jannie

Begint je kind zich te interesseren voor letters?
‘Juf Jannie – Letters leren lezen’ is bestemd voor kinderen vanaf vier jaar. Een mooie voorbereiding op het echte werk.

De app bestaat uit zeven leuke oefeningen (zie de demo) die uw kind helpen om het lezen van de letters onder de knie te krijgen. De letters worden net zo uitgesproken als uw kind ze ook op school leert (fonetische uitspraak).

Wat leert je kind (spelenderwijs)?
Het kennis maken met de letters, de klank, articulatie. Ook leren ze voorzichtig letters lezen, de beginletters van woorden herkennen en begrijpen dat er een verschil is tussen hoofdletters en kleine letters. Waarschijnlijk krijgt voorlezen een nieuwe dimensie. Ze wijzen en benoemen letters die ze zien en zo brengen ze zelf wat ze geleerd hebben in praktijk.

Wie is Juf Jannie?
Twee ouders met kinderen die gek zijn op de iPhone en de iPad en die verwonderd waren hoe makkelijk en natuurlijk de kinderen met bijvoorbeeld een iPad omgaan.
Als ouder en als onderwijzers in hart en nieren vinden ze het prima dat de kinderen er af en toe mee spelen, maar dan wel het liefst op leerzame manier. Maar educatieve apps bleken er maar weinig te vinden te zijn.
Om die reden zijn ze zelf aan de slag gegaan. En omdat het zo geweldig voor hun eigen kinderen werkte, wilde ze de apps graag met andere ouders delen. Snuffel maar eens rond op de website.
Letters leren lezen

Voor iPhone, iPad en Android!
Ik vind het goed dat deze app ook verkrijgbaar is voor Android. Nog teveel boeken en apps zijn alleen voor te krijgen voor mensen die een iPhone of iPad hebben. Laat je kind aan de slag gaan met deze leerrijke app en spelenderwijs letters lezen. Ga direct naar de AppStore of koop de app via Google play.

bron: Nieuwsbericht Juf Jannie

Lees ook:Gezien op twitter: zes leestips in thema #KBW13 voor lezers met dyslexie
Lees ook:Met vijf Gottmer apps maak je kans op een iPad3!
Lees ook:Woordjes en zinnen leren met juf Jannies kinderboerderij-app
Lees ook:PICCOLO PICTURE BOOKS LANCEERT BOEKENKAST MET IN-APP PURCHASE
Lees ook:Nieuwe prentenboeken-apps bij Piccolo Picture Books

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>