Musical Jip en Janneke

Bos Theaterproducties gaat een musical brengen over Jip en Janneke, de beroemde kinderfiguren van Annie M.G. Schmidt. Deze familiemusical zal in het seizoen 2011-2012 in de schouwburg te zien zijn.

Volgend jaar wordt het honderdste geboortejaar van Annie M.G. Schmidt (1911-1995) gevierd. Daarnaast is het in 2012 precies zestig jaar geleden dat Jip en Janneke het levenslicht zagen.

Van 13 september 1952 tot 7 september 1957 verschijnt er wekelijks een Jip en Janneke in het Parool. Omdat de illustraties in de krant als lijncliché op goedkoop krantenpapier moeten worden gedrukt, waarbij dunne lijnen en zwartgrijze nuances verloren gaan, beeldt Fiep Westendorp Jip en Janneke als silhouetjes af. De eerste bundeling verschijnt in 1953 bij De Arbeiderspers. Uiteindelijk zullen het er in totaal acht worden. En elke bundel bevat een selectie van de in de krant verschenen avonturen.

Het is voor het eerst dat de verhalen van Jip en Janneke op de planken worden gebracht. Naast Jip en Janneke zullen alle andere bekende figuren uit de boeken, zoals Takkie en Siepie, in de voorstelling te zien zijn. De première is gepland op 16 oktober 2011 in de Stadsschouwburg Haarlem.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Een dag met Jip en Janneke – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:Er ís er een járig! Annie M.G. Schmidt 100 jaar
Lees ook:Jip en Janneke. Sinterklaas komt! – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:Annie MG Schmidt week in teken van lekker buitenspelen met Jip en Janneke
Lees ook:De Petteflet staat in Madurodam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>