Tom Schamp exposeert

Vanaf 20 juni toont het Literair Museum in Hasselt een selectie uit het werk van illustrator Tom Schamp.

Feest in de stad
Tom Schamps illustraties zijn kleurrijk, vindingrijk en herkenbaar. Of hij nu tekent voor Humo en De Standaard of prentenboeken als Otto rijdt heen en weer en De dromen van Boeba, hij doet het altijd met een grote dosis fantasie. Zijn werk zit vol knipogen en bij momenten surrealistische elementen.
De hele zomer lang zet het Literair Museum Schamps oeuvre in de kijker, met speciale aandacht voor zijn prentenboeken. Onder de noemer ‘Feest in de stad’ kunnen kinderen en ouders de illustraties komen bekijken en doe-opdrachten uitvoeren. Voor de allerkleinsten is er een magneetspel waarmee ze zelf door de straten van Otto kunnen rijden.

Boeba-kar
‘Het Feest in de stad’ start op zondag 20 juni, wanneer de tentoonstelling geopend wordt met – jawel – een feest. Om 14u30 geeft Frans Lasès een inleiding. Hij is programmamaker, regisseur en auteur, bekend van onder meer Villa Achterwerk. Daarna geeft Tom Schamp een presentatie over zijn werk en voert het museum een Boeba-kar vol zomers lekkers aan.
De tentoonstelling loopt van 20 juni t.e.m. 7 november in Literair Museum, Bampslaan 35, 3500 Hasselt. In de zomer kunnen individuele bezoekers langsgaan, in het najaar zijn klassen welkom.

Lees ook:Tentoonstelling: Zeg Roodkapje waar ga je heen?
Lees ook:Klassieker: Otto rijdt heen en weer naar de stad – Tom Schamp
Lees ook:Shaun Tan in Literair Museum
Lees ook:Zeg Roodkapje waar ga je heen?
Lees ook:Het Grote Verlangen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>