Shaun Tan in Literair Museum

Van zaterdag 7 maart  tot en met 15 mei is in Hasselt (Belgie) een overzichtstentoonstelling te zien van het werk van de Australische illustrator en auteur Shaun Tan.

De aankomst
Vanaf zaterdag 7 maart tot en met 15 mei is in het Literair Museum in Hasselt een overzichtstentoonstelling te zien van het werk van Shaun Tan onder de titel Een vreemd land. Shaun Tan, prenten en boeken.
‘De aankomst’ speelt er een vrij belangrijke rol. Er zullen ontwerpschetsen te zien zijn en originelen van pagina’s uit het boek“, zegt Tan.

Probeersels
Op de tentoonstelling kan je het ontstaan van het boek vrij goed volgen. Shaun Tan zegt daarover: “Op een bepaald moment speelde ik met het idee om de stad waar de immigrant terechtkomt na te bouwen in karton, daar foto’s van te nemen, en die als decor te gebruiken. Uiteindelijk voerde ik het idee af, maar de probeersels vind je in de tentoonstelling. Je kunt er ook andere dingen zien. Zo ben ik op dit moment bezig aan ‘The lost thing’, een korte animatiefilm. Ook daarvan zijn tekeningen te zien, naast een paar landschapsschilderijen en recent werk waarvan ik niet weet of het ooit in een boek zal komen.

Graphic novels
Shaun Tan is bekend als illustrator van prentenboeken en graphic novels, maar hij werkt ook als theaterdesigner. Bovendien werkte hij mee aan verschillende animatiefilms. In Australië en in Amerika is hij een van de meest gewaardeerde artiesten van zijn vakgebied. Zijn prentenboeken zijn bedoeld voor iets oudere lezers omdat ze vaak een sociale of historische dimensie hebben. Zijn tekeningen zijn dromerig, surrealistisch.

Praktisch
Deze tentoonstelling is een primeur voor België en niet te missen! Bij de tentoonstelling hoort een catalogus. Op woensdag 7 en 14 april (14.30 tot 17 uur) zijn er workshops voor kinderen van 8 tot 12 jaar; reserveren wordt aanbevolen.
Meer info: Literair Museum Hasselt, Bampslaan 35, Hasselt. Tel.: +32.11.22.26.24.

[Bron: Villakakelbont]

Lees ook:Tom Schamp exposeert
Lees ook:Klassieker: De aankomst – Shaun Tan
Lees ook:Tentoonstelling: Zeg Roodkapje waar ga je heen?
Lees ook:Het Grote Verlangen
Lees ook:Zeg Roodkapje waar ga je heen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>