Max Velthuijs op de planken

Olifant en krokodil is een vrolijke muziektheatervoorstelling waarin Bart Embrechts en zijn muzikanten de grappige verhalen van Max Velthuijs over krokodillen en olifanten vertellen voor iedereen vanaf 5 jaar.

Kunstminnend en luidruchtig
Een sluwe krokodil die denkt een vriendelijke olifant een hak te zetten. Een handige krokodil die voor een kunstminnende olifant een meesterwerk maakt. Een luidruchtige krokodil die met zijn buurman olifant in de muziek gaat.
Olifant en krokodil, gebaseerd op het werk van de in 2005 overleden auteur en illustrator Max Velthuijs, gaat in première op zaterdag 21 november om 15 uur en is ook op zondag 22 november om 10.30 en om 15 te zien in CC Merksem.

Hulde brengen
Theatergezelschap Anna’s Steen maakt een nieuwe bewerking van werk van de alom bejubelde kunstenaar/schrijver Max Velthuijs. Zijn kinderboeken, die soms meer dan twintig jaar oud zijn, blijven ook nu nog kinderen en volwassenen boeien en ontroeren. Zijn verhalen en tekeningen hebben het gezelschap al meerdere malen geïnspireerd en leidde 1997 tot één van hun meest succesrijke en geliefde producties Kikker: er zijn schone dagen.
Dit theaterseizoen willen ze dan ook op een eervolle manier hulde brengen aan dit fantastische werk met Olifant en Krokodil

Beeldrijk en muzikaal
Anna’s Steen is vooral bekend omdat zij kwaliteitsvolle jeugdliteratuur op een beeldrijke, muzikale en dikwijls originele manier op de planken weten te zetten. Ze bewerkten al werk van Max Velthuijs, Sylvia Van den Heede, Ted Van Lieshout, Toon Tellegen, Gerda Dendooven en Maritgen Matter. Voor de voorstellingen Kikker(Max Vethuijs), Vos en Haas (Sylvia Van den Heede)en Samen in bed (Gerda Dendooven) ontvingen zij projectsubsidie van de Vlaamse Gemeenschap.
Meer info en volledige speellijst op Theatergezelschap Anna’s Steen.

[Bron: Theatergezelschap Anna’s Steen]

Lees ook:Klassieker: Het rode kippetje – Max Velthuijs
Lees ook:Max Velthuijsprijs voor Thé Tjong-Khing
Lees ook:Een afspraakje in het bos – Sylvia Vanden Heede
Lees ook:Een olifant op de stoep – Sylvia Bishop
Lees ook:De vader van Kikker – Max Velthuijs & Rindert Kromhout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>