Rubriek: Kinderboekenweek

Martijn van der Linden en Maranke Rinck maken Prentenboek Kinderboekenweek 2017

Het CPNB heeft bekendgemaakt dat het het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 wordt gemaakt door illustrator Martijn van der Linden en schrijfster Maranke Rinck. Martijn en Maranke werkten eerder samen aan de Prentenboeken Memorykonijn en Tangramkat (Uitgeverij Lemniscaat). Afgelopen jaar maakte Floor Rieder het Prentenboek voor de Kinderboekenweek. Dat verscheen in een oplage van 46.000 exemplaren. Martijn van der Linden (1979)

Lees verder...

Janneke Schotveld schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2017

De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft bekendgemaakt dat het Kinderboekenweekgeschenk 2017 zal worden geschreven door Janneke Schotveld. Annet Schaap maakt de illustraties. Schotveld is de auteur van de succesvolle kinderboekenreeks Superjuffie! en debuteerde in 2007 met Villa Fien bij uitgeverij Van Holkema & Warendorf. Haar eerste Superjuffie-boek verscheen in 2010 en in mei 2017

Lees verder...

62e Kinderboekenweek van start

We hebben er weer lang naar uitgekeken, maar nu is het dan eindelijk begonnen: de Kinderboekenweek! Het is alweer de 62e editie van dit jaarlijkse festijn en dit jaar is het thema opa’s en oma’s, voor altijd jong! Kinderboekenweekgeschenk Het geschenk dat dit jaar zal worden uitgedeeld door de boekhandels in Nederland heet Oorlog en Vriendschap en

Lees verder...

Verroen schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2016

Deze week maakte de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) bekend dat het Kinderboekenweekgeschenk 2016 zal worden geschreven door de 87-jarige schrijver Dolf Verroen. Eerder werd ook al het thema van de Kinderboekenweek 2016 onthuld.

Lees verder...

Raar maar waar: Kip

Vanwege het thema van de Kinderboekenweek 2015, ‘Raar maar waar’, besteden we elke dag aandacht aan een ‘Raar maar waar’ feitje. Vandaag gaat dit over de kip. “Kippen worden rustig van tv kijken.”

Lees verder...

Raar maar waar: Lengte

Vanwege het thema van de Kinderboekenweek 2015, ‘Raar maar waar’, besteden we elke dag aandacht aan een ‘Raar maar waar’ feitje. Vandaag gaat dit over lengte. “’s Ochtends ben je een stukje langer dan ’s avonds.”

Lees verder...

Raar maar waar: Kauwgum

Vanwege het thema van de Kinderboekenweek 2015, ‘Raar maar waar’, besteden we elke dag aandacht aan een ‘Raar maar waar’ feitje. Vandaag gaat dit over kauwgum. “Kauwgum kauwen is goed voor je hersenen.”

Lees verder...

Raar maar waar: Elleboog

Vanwege het thema van de Kinderboekenweek 2015, ‘Raar maar waar’, besteden we elke dag aandacht aan een ‘Raar maar waar’ feitje. Vandaag gaat dit over de elleboog. “Het is onmogelijk om je eigen ellebogen te likken.”

Lees verder...

Raar maar waar: Verjaardag

Vanwege het thema van de Kinderboekenweek 2015, ‘Raar maar waar’, besteden we elke dag aandacht aan een ‘Raar maar waar’ feitje. Vandaag gaat dit over Verjaardagen. “Er zijn 9 miljoen mensen op dezelfde dag jarig als jij.” Je zou het misschien niet denken als je jarig bent, maar er zijn veel meer mensen jarig op dezelfde

Lees verder...

Raar maar waar: Vis

Vanwege het thema van de Kinderboekenweek 2015, ‘Raar maar waar’, besteden we elke dag aandacht aan een ‘Raar maar waar’ feitje. Vandaag gaat dit over Vis. “Een vis ook weleens dorst heeft.”

Lees verder...

Raar maar waar: YouTube

Vanwege het thema van de Kinderboekenweek 2015, ‘Raar maar waar’, besteden we elke dag aandacht aan een ‘Raar maar waar’ feitje. Vandaag gaat dit over YouTube. “Elke minuut wordt er 100 uur film op YouTube geüpload.”

Lees verder...

Raar maar waar: Boom

Vanwege het thema van de Kinderboekenweek 2015, ‘Raar maar waar’, besteden we elke dag aandacht aan een ‘Raar maar waar’ feitje. Vandaag gaat het feitje over bomen. “De oudste boom ter wereld is meer dan 4700 jaar oud.”

Lees verder...

Raar maar waar: Schildpad

Vanwege het thema van de Kinderboekenweek 2015, ‘Raar maar waar’, besteden we elke dag aandacht aan een ‘Raar maar waar’ feitje. Vandaag is dat een feitje over de schildpad. “Een schildpad kan ademen via zijn kont.”

Lees verder...