Een Geschenk uit de Hemel – CIET

In de drie monotheïstische godsdiensten (Islam, christendom en Jodendom) komt het verhaal voor van Ibrahim/Abraham die zijn zoon moet offeren in opdracht van God. In dit boek komt de islamitische versie van het verhaal aan bod. De Islam grijpt dit verhaal aan in de traditie van het ‘offerfeest’.

Dit boek is er gekomen op vraag van leerkrachten, ouders en opvoeders. Het boek kan gebruikt worden om voor te lezen en als basis om te praten over de gemeenschappelijke verhalen. Het offerfeest is veel meer dan alleen een schaap offeren. Het heeft een universele boodschap voor iedereen overal en altijd. Zin om samen te ontdekken wat de boodschap is en hoe het allemaal begon?

CIET (Centrum voor Islamitische Educatie De Toekomst) gelooft in een diepgaande vernieuwing van het islamitisch denken, zodat moslims vanuit hun geloof opnieuw kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de wereld. Deze vernieuwing willen ze vooral realiseren in het domein van opvoeding en educatie.

Titel: Een Geschenk uit de Hemel
Auteur: CIET
Uitgeverij: Bakermat
ISBN: 9789059243910
Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Lees ook:Wie gelooft wat? – Anna Wills & Nora Tomm
Lees ook:Taalzwakke peuters goedkoper naar speelzaal
Lees ook:Een koekje van eigen deeg – Nadja Van Sever
Lees ook:De strikt geheime geschiedenis van codes en codebreken – Roy Apps
Lees ook:Leeslijst Ramadan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>