Roza Rozeur, ingenieur – Andrea Beaty

Dit is het verhaal van Roza, een meisje dat ervan droomt ingenieur te worden. Het werd geschreven door Andrea Beaty en geïllustreerd door David Roberts. Edward van de Vendel vertaalde het boek naar het Nederlands.

Waar de meeste mensen rommel zien, ziet Roza inspiratie. ’s Nachts, alleen op haar kamer, werkt de verlegen Roza aan haar grootse uitvindingen. Van allerlei oude spullen en onderdelen bouwt ze hotdog-machines, zwevende helium-broeken, en hoeden met kaas die de pythons verjagen.

Roza’s uitvindingen zouden iedereen versteld doen staan – als ze ze ooit aan iemand zou laten zien. Maar ze verstopt ze onder haar bed omdat ze bang is voor mislukkingen. Dat verandert als haar oudoudtante Roos op bezoek komt. Zij laat Roza zien dat een mislukking niet iets is om bang voor te zijn, maar juist iets om te vieren.

Titel: Roza Rozeur, ingenieur
Auteur: Andrea Beaty
Uitgeverij: Nieuwezijds
ISBN: 9789057124983
Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Lees ook:Tot in de dood – Debora Elisabeth
Lees ook:Hoofdpersonen en auteurs zitten op hyves!
Lees ook:Schorre zeehonden en flodderwinden – Bas van Lier
Lees ook:Zo werkt dat. Verbluffende uitvindingen – Malgorzata Mycielska
Lees ook:Opmerkelijke uitvindingen – Marit Törnqvist

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>