Het verhaal van Mademoiselle Oiseau – Andrea de la Barre de Nanteuil

Het verhaal van Mademoiselle Oiseau is een sprookjesachtig verhaal in Parijs van Andrea de la Barre de Nanteuil met bijzondere illustraties van Lovisa Burfitt, die snelle impressionistische lijnen combineert met het etherische van de inktvlek.

Op de bovenste verdieping van een mooi oud Parijs’ appartementsgebouw in de Avenue des Temps Perdus woont Mademoiselle Oiseau – een excentrieke en raadselachtige dame met een grote passie voor bijzondere kleding, pluimen en parelsnoeren.

Haar hele appartement zit vol katten en vrij vliegende vogels. Isabella is het negenjarige meisje dat in het appartement onder Mademoiselle Oiseau woont. Ze is zo onopvallend dat ze vrijwel onzichtbaar is.

Op een dag drukt Isabella in de lift per ongeluk op de verkeerde knop. Ze heeft het niet eens door totdat ze haar sleutel in het slot steekt en Mademoiselle Oiseau de deur opent. Wanneer ze elkaar ontmoeten ontstaat er een prachtige vriendschap.

Ze brengen hun vrije momenten met elkaar door en verkennen de daktuin van Mademoiselle Oiseau, evenals haar appartement vol mysterieuze kleedkamers. Na een tijdje groeit Isabella uit tot een veel moediger, zelfverzekerder meisje.

Titel: Het verhaal van Mademoiselle Oiseau
Auteur: Andrea de la Barre de Nanteuil
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000356423
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lees ook:Beste vriendjes – Andrea Schomburg & Barbara Röttgen
Lees ook:Brigitte Raskin schrijft jeugdboek
Lees ook:Lily in Parijs – Peggy Nille
Lees ook:Haar naam was Sarah
Lees ook:Roza Rozeur, ingenieur – Andrea Beaty

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>