Het officiële ScratchJr-boek – Marina Umaschi Bers & Mitchel Resnick

Het officiële ScratchJr-boek is hét boek bij ScratchJr, de populaire gratis app waarmee jonge kinderen spelenderwijs leren programmeren. De gratis ScratchJr-app is beschikbaar voor iPad, Android-tablet en Chromebook en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Door programmeerblokken aan elkaar vast te klikken, maken kinderen zelfstandig, of samen met een volwassene, hun eigen animaties, interactieve verhalen en dynamische games. ScratchJr is een programmeertaal voor beginners en komt voort uit Scratch, de razendpopulaire programmeertaal voor kinderen vanaf 8 jaar. Scratch en ScratchJr zijn ontwikkeld aan het mit, het Massachusetts Institute of Technology.

Titel: Het officiële ScratchJr-boek
Auteur: Marina Umaschi Bers & Mitchel Resnick
Uitgeverij: Nieuwezijds
ISBN: 9789057124716
Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Lees ook:Super Scratch Programmeeravontuur! – The LEAD-Project
Lees ook:Programmeren voor kinderen: Games – Carol Vorderman
Lees ook:Ik kan al programmeren met Scratch – Rosie Dickins, Jonathan Melmoth & Louie Stowell
Lees ook:Sterren kijken voor beginners – Michael Driscoll
Lees ook:Programmeren voor kinderen: Projects – Carol Vorderman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>