Tonje en de geheime brief – Maria Parr

Tonje en de geheime brief van Maria Parr is een sprankelend en hartverwarmend boek in de traditie van Pippi Langkous. Het is van de auteur van De wonderlijke lotgevallen van Olle en Lena, dat werd bekroond met een Boekenwelp en een Zilveren Griffel.

Het boek is beeldend geschreven en prikkelend voor de fantasie. Het is dan ook meermaals bekroond in Noorwegen, o.a. met de prestigieuze Brageprisen. Tonje is een dartele ‘kleine donder’, rechtdoorzee en vol goeie zin.

Samen met haar beste vriend, de oude Gunnvald, beleeft ze de gekste avonturen. Er moeten stuursleeën getest worden, er zijn lammetjes op komst en Gunnvalds ram Gladiator moet naar de zomerstal worden verhuisd. Maar dan komt er een brief over iets groots wat geheim is en het mooie leven voor altijd dreigt te veranderen.

Titel: Tonje en de geheime brief
Auteur: Maria Parr
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789020991109
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lees ook:Klassieker: De wonderlijke lotgevallen van Olle en Lena – Maria Parr
Lees ook:62e Kinderboekenweek van start
Lees ook:Boekenleeuw en Boekenpauw uitgereikt
Lees ook:Trailer: Heksje Lilly – De draak en het magische boek
Lees ook:Maria’s kleine ezel – Gunhild Sehlin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>