Emiel is een held – Astrid Lindgren

Vele Astrid Lindgren-klassiekers worden de laatste jaren opnieuw bewerkt en nu is Emiel is een held opnieuw uitgebracht met geweldige illustraties van Philip Hopman. En het is een heerlijk voorleesboek vol kattenkwaad!

Emiel van de Hazelhoeve bedoelt het meestal goed, maar zijn plannetjes vallen niet altijd in goede aarde. Er staan dan ook al negenenzeventig door Emiel gesneden houten poppetjes in het timmerschuurtje, waar hij altijd naartoe wordt gestuurd als hij weer eens iets uitgevreten heeft.

En in de loop van dit boek komen er nog aardig wat bij. Omdat Emiel zijn zusje blauw heeft geverfd bijvoorbeeld, of de muizenval wat te dicht bij zijn vaders grote teen heeft neergezet…

Vlak voor kerst loopt Alfred – vaders knecht, en Emiels beste vriend – bloedvergiftiging op. Nu kan Emiel laten zien wat hij waard is. Hij brengt Alfred met de slee naar de dokter, dwars door een sneeuwstorm, en Emiel is daarna de held van de Hazelhoeve!

Titel: Emiel is een held
Auteur: Astrid Lindgren
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021674629
Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Lees ook:Papa is een held!
Lees ook:Wat is jouw favoriete kinderboek?
Lees ook:Zomerverhalen – Astrid Lindgren
Lees ook:Voor iedereen die gek is op ‘Ridders, dino’s en piraten!’
Lees ook:Leugens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>