Op reis door Nederland – Arend van Dam

Er zijn nu 10 bijzondere verhalen over het Nederlands werelderfgoed verschenen in een tweetalig omkeerboek. Het boek wordt omschreven als ‘edutainment’: een mix tussen educatief en entertainment.

Nederland telt tien monumenten op de Unesco Werelderfgoedlijst. Cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld.

In dit bijzondere, tweetalige omkeerboek vertelt Arend van Dam over het unieke karakter van dit cultureel erfgoed. Verhalen over de grachtengordel van Amsterdam, Willemstad op Curaçao of het voormalig eiland Schokland in de Noordoostpolder.

In de sfeervolle schilderijen van Alex de Wolf komen deze onmiskenbare cultuurschatten tot leven. Een deel van de verhalen stond eerder in de bundel Overal en ergens… Op reis door Nederland is een onmisbaar boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van ons land.

Het boek is gemaakt voor een brede doelgroep: kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Ook is het boek geschikt voor Engelstaligen, want als je het omkeert kun je het ook in het Engels lezen.

De schatten van Nederland worden mooi beschreven en daarnaast zijn de illustraties van Alex de Wolf een lust voor het oog. Kinderen kunnen het boek zelf lezen, maar het is ook leuk om het voor te lezen en samen de prachtige tekeningen te bekijken.

Titel: Op reis door Nederland
Auteur: Arend van Dam
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000343928
Voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Lees ook:Op reis door Nederland in 50 voorleesverhalen
Lees ook:De reis van Syntax Bosselman – Arend van Dam
Lees ook:Ontdekkingsreizen…
Lees ook:Man op de maan – Arend van Dam
Lees ook:Piet en de zee – Arend van Dam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>