Botje – Janneke Schotveld

Ze had al veel succes met haar boeken over Superjuffie, maar Janneke Schotveld heeft opnieuw een kleurrijk verhaal weten te schrijven. Annet Schaap maakte de prachtige cover en de grappige zwart-wit tekeningen aan de binnenzijde en op verscheidene pagina’s. Het boek Botje is niet alleen leuk om te lezen, maar ook om voor te lezen.

Het verhaal gaat over Bibi, wiens vader een bijzonder wolwinkeltje heeft met de naam Bollewol. Bibi schaamt zich soms voor hem; ze zou dan willen dat hij een stoerdere winkel had. Of een restaurant, zoals de vader van haar beste vriend Midas. Een fragment uit het boek:

Snel rennen Bibi en Midas de trap op en ploffen ze neer op de bank in de huiskamer. Bibi is net zo zenuwachtig als vanmorgen bij de voorleeswedstrijd: ze is voor het eerst in haar leven op tv!
‘Ja, daar is de winkel!’ Bibi’s vader zit op het puntje van de bank, want de etalage van Bollewol komt in beeld. ‘Boven dit bijzondere winkeltje woont onze nieuwe Nationale Voorleeskampioen,’ zegt de verslaggever.

Op een dag wordt er bij Bibi thuis een ietwat vreemd pakketje bezorgd. Er blijkt namelijk een robot in te zitten, een meisjesrobot om precies te zijn. Ze heet Botje en is dol op olijfolie en voorgelezen worden. Verder kan ze keiharde boeren laten en supergoed voetballen.

Kortom: ze leeft! Maar ze moet natuurlijk wel steeds worden opgeladen. Algauw wordt duidelijk dat Botje gezocht wordt door iemand met nare bedoelingen. Bibi doet er alles aan om Botje te beschermen. Maar wie heeft Botje eigenlijk gemaakt? En waarom is ze bij Bibi gebracht?

Titel: Botje
Auteur: Janneke Schotveld
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000339280
Voor kinderen tussen de 7 en 9 jaar.

Lees ook:Botje en de zeven schroefjes (Botje 2) – Janneke Schotveld
Lees ook:Tegen de muur op
Lees ook:Piraat Puck en het piratenfeest – Janneke Schotveld
Lees ook:Opa Appel is de beste! – Janneke Schotveld
Lees ook:Piraat Puck en de ontvoering van Raaf – Janneke Schotveld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>