Stiekeme rozen voor Valentijnsdag

14 februari is het weer zover: Valentijnsdag. Weet jij al wie je stiekem een roos, een kaartje of een cadeautje gaat geven die dag? In het fragment ‘Stiekeme rozen’ uit het boek Altijd feest lees je wat Fenna en Salih doen op Valentijnsdag.

In het boek Altijd feest staat de Willemsstraat centraal. In deze straat wonen allerlei soorten mensen en die vieren allerlei verschillende soorten feesten. Van oud en nieuw tot Suikerfeest, en van Sint-Maarten tot Chanoeka. Dit zijn hele bekende feesten. Echter, er worden ook veel minder bekende feesten gevierd, zoals luilak, het midzomerfeest en Keti Koti.

Alle Nederlandse feesten, maar ook de feesten uit andere culturen die ons land rijk is, zijn allemaal te vinden in dit boekje met maar liefst 320 pagina’s. Het bevat (voorlees)verhalen voor kinderen van 4 tot 8 jaar en 8 tot 12 jaar. Kortom, een onmisbaar boek voor thuis en in de klas! Voor dit voorjaar staan er naast Valentijnsdag ook verhalen in over Carnaval, Holi en 1 april.

Voor de deur van het winkeltje van meneer Nederveen staat een grote zwarte emmer met rode rozen. Dat is raar, die staat er anders nooit. Meneer Nederveen verkoopt geen bloemen, hij verkoopt snoep en bier en plastic kaas en gerimpelde tomaatjes. En hij verkoopt kletspraatjes, dat zegt de mama van Fenna tenminste vaak. Wat doen die rozen dan op de stoep?

Het korte verhaal ‘Stiekeme rozen’ kun je nu gratis online lezen.

Titel: Altijd feest
Auteur: Janny van der Molen & Hans Kuyper
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021673080
Voor kinderen van 4 tot 8 jaar en 8 tot 12 jaar.

Lees ook:Feest je met ons mee? – Kathleen Amant
Lees ook:Een goed jaar voor de rozen – Ben Crom
Lees ook:Monsters & Griezels, gruwelijk leuke voorleesverhalen
Lees ook:Buurman & Buurman: A Je To!
Lees ook:De Oude Grieken! – Arend van Dam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>